UkIQ

UkIQ ("uk-iekuu") Leidschendam is dé plek waar peuters van 2,5-4 jaar met een (mogelijke) ontwikkelingsvoorsprong (weer) blij met hun brein worden.

Wat betekent het hebben van een ontwikkelingsvoorsprong voor je kind?

Hoe gek moet het zijn als jij als tweejarige denkt als een vierjarige? En ‘moet’ omgaan met tweejarigen die onderling allemaal vergelijkbaar gedrag vertonen, behalve jij? Als ze je tijdens het buitenspelen niet begrijpen als je zegt een 'wegversperring' te hebben gemaakt die omver gereden wordt omdat de andere kinderen het woord ‘wegversperring’ niet kennen? Of als jij vraagt om de turquoise auto en een totaal andere kleur auto, of zelfs voorwerp, krijgt? Als jij het je aantrekt dat de andere kinderen niet bij de deur wachten zoals de juf heeft gezegd, terwijl dat toch écht de afspraak is?

Zoals je begrijpt, kan dit leiden tot:

  • frustraties (die er mogelijk thuis pas uitkomen)
  • aanpassingsgedrag (met mogelijk onderpresteren als gevolg);
  • vermijden van activiteiten die te moeilijk lijken (fixed mindset)

Door op jonge leeftijd al in contact te komen met ontwikkelingsgelijken (peers) ervaart jouw peuter dat er meer kinderen zijn zoals zij/hij, die haar/hem wél begrijpen en die tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen in hun leven. Bij ukIQ Leidschendam zorg ik ervoor dat pientere peuters met elkaar in contact komen.

Wat biedt Ukiq?

Jullie peuter kan 1x per week meedoen aan diverse afwisselende en uitdagende activiteiten. Denk hierbij aan het experimenteren met magneten, het ontdekken van de spijsvertering of met behulp van een deteriminatiekaart onderzoeken hoe het insect heet dat we gevonden hebben. Dit gebeurt in een kleine groep van maximaal 6 kinderen waar peuters spelenderwijs ‘ontdekken’ in een omgeving waar zij/hij zich prettig en gezien voelen,

Hoe ziet een ukIQ dagdeel eruit?

Er is 's ochtends tijd om rustig binnen te komen en even te acclimatiseren. Er staan uitdagende materialen klaar om alvast mee aan te slag te gaan, maar even de kat uit de boom kijken mag ook. Hierna gaan we aan de slag met het thema dat centraal staat. Voorbeelden van thema's zijn; de spijsvertering, magnetisme, dino's, kunst, de waterkringloop, insecten.

Om ons te verdiepen in het thema zingen we liedjes, spelen we spellen en bekijken we filmpjes om zo onze kennis uit te breiden. Uiteraard zijn er ook boeken en andere materialen beschikbaar in teken van het lopende thema. Er is altijd een beweegmoment en een pauze om even rustig te eten en te drinken. Tijdens de pauze lees ik voor, bijvoorbeeld uit een prentenboek waarbij het thema mindset centraal staat. Aan het eind van het dagdeel sluiten we gezamenlijk af met een terugblik op de ochtend. Gemaakte opdrachten neemt jullie peuter mee naar huis om er thuis samen nog even over door te praten. Na elke bijeenkomst ontvangen jullie een verslag zodat jullie weten wat jullie peuter beleefd heeft.

Aanmelden voor ukIQ

Bij interesse in ukIQ kunnen jullie vrijblijvend contact opnemen via louise@ukiq.nl. We plannen dan samen eerst een telefonisch gesprek. Tijdens het gesprek kunnen jullie me meer vertellen over jullie pientere peuter en is er ruimte voor het stellen van aanvullende vragen. Na dit telefoongesprek bekijk ik of de groep een geschikte plek is voor jullie kind. Daarna is het besluit aan jullie of jullie je kind willen laten deelnemen.

Elke cyclus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur, exclusief in- en uitloop van 15 minuten. Per cyclus besluiten jullie of jullie peuter tijdens een volgende cyclus weer deelneemt. De bijeenkomsten vinden plaats aan de Venestraat 75 A in Leidschendam, in het pand van Samen voor Hoogbegaafdheid.

 
Tarieven

Pakket 1

  • Intakegesprek
  • 6 bijeenkomsten van 9.15 uur - 11.15 uur
  • Verslag na elke bijeenkomst
€175

Pakket 2

  • Intakegesprek
  • 6 bijeenkomsten van 9.15 uur - 11.15 uur
  • Verslag na elke bijeenkomst
  • 30 min. oudercontact


€200

Eindverslag

Een compleet eindverslag dat gebruikt kan worden voor de overdracht naar het kinderdagverblijf/peuterspeelzaal of de basisschool.

Alleen mogelijk na minimaal 3 cycli ukIQ (3 x 6 bijeenkomsten)

€125